Soroptimisten gedenken Stichting Prasoro bij lustrumviering

20/10/2020 18:02 – Amanda Palis

 
PARAMARIBO – Ondanks de uitdagingen van de Covid-19-pandemie, heeft Soroptimist International Club Paramaribo (SICP) in verband met haar vijftigjarig bestaan in maart haar lustrumproject ten behoeve van Stichting Prasoro voor het kind in nood succesvol afgerond. De internationale service- en belangenorganisatie heeft maandagmiddag de gerenoveerde keuken in het pand van Prasoro officieel geopend en daarbij het bedrag dat is besteed voor de werkzaamheden symbolisch overhandigd.
“Het was zeker een uitdaging. De subcommissie belast met het project had een grote fundraisingsactiviteit – een Line Dance Prisiri – gepland, die helaas door de Covid-19-maatregelen niet door kon gaan”, vertelt SICP-secretaris Patrica Coronel. De loterij vond normaal voortgang. “De leden hebben niet stilgezeten en hebben ondanks de beperkingen alle loten kunnen verkopen.”
Met de opbrengsten van de loterij en donaties van gelden en goederen is er in totaal SRD 85.737 opgehaald en afgedragen aan het kinderdorp. “We hebben alle gelden die binnen kwamen zo snel mogelijk afgedragen aan de stichting zodat zij meteen aan het werk konden. Dit om te voorkomen dat het project zou stagneren want de koersen gingen omhoog en alles werd duurder”, zegt Coronel. Vandaar ook de symbolische cheque die werd overhandigd.
Joyce Heymans, waarnemend voorzitter van het stichtingsbestuur, is ingenomen met de betrokkenheid van SICP. Ze kijkt trots naar de muren die er na jaren weer opgefleurd uitzien en is erkentelijk voor de spullen zoals een nieuwe wasmachine en andere huishoudelijke zaken. Heymans hoopt in de nabije toekomst nog meer van soortgelijke projecten uit te voeren met het SICP.
Het kinderdorp is dankzij inspanning en werk van de SICP jaren geleden opgezet. De stichting was toen nog bekend als het SOS Kinderdorp en maakte van 1994 tot 2002 deel uit van de internationale organisatie SOS Kinderdorpen. In 2006 werd de stichting officieel een Surinaamse organisatie, die kinderen in nood opvangt. Nu biedt het tehuis opvang aan achttien kinderen. “Met het wegvallen van de financiële middelen van SOS international hebben wij het jaren moeilijk gehad, maar met prudent beleid zijn we er toch doorheen gekomen”, vertelt Heymans.
Ze hoopt niet alleen in projecten ondersteuning te krijgen van SICP, maar dat de Soroptimisten ook een actieve rol zullen vervullen in het bestuur van de stichting. Er is volgens Heymans nog heel veel werk aan de winkel. Enkele jaren terug heeft zij enkele donateurs bereid gevonden om de andere huizen waarin de kinderen zijn ondergebracht te renoveren. “Alleen is er nog één huis dat in slechte staat verkeert. We spreken de hoop uit dat het door SICP wordt opgepakt”, aldus Heymans.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname