Somohardjo roept Javanen op tot bundeling voor politieke inspraak

Tijdens de kick-off van de eerste en na lange tijd gehouden Ondro Oso vergadering van Pertjajah Luhur (PL), riep voorzitter, Paul Somohardjo, het goed opgekomen publiek, dat overigens overwegend uit Javanen bestond, op zich te bundelen, zodat politieke inspraak kon worden verwezenlijkt. Volgens Somohardjo is de partij de afgelopen jaren sterk achteruit gegaan qua zetels, waardoor ook de inspraak van de Javanen, sterk is afgenomen. Hij verwees hierbij naar de zetel, die de partij heeft in een samenwerking met Abop. Volgens de PL-voorzitter wordt het tijd dat er nieuw leven in de partij komt, zodat deze weer één wordt om rekening mee te houden.
Somohardjo zei verder dat de samenwerking tussen Abop en PL niet meer weg te denken is. Bij de verkiezingen van 2025, zullen beide partijen weer een lijstverbinding aangaan. De voorzitter zei ervan overtuigd te zijn, dat PL het enige blok is voor de Javanen. Hij riep daarom alle vertrokken partijgenoten op, terug te keren naar huis, zodat gevochten kan worden voor deze groep.
De Ondro Oso-vergaderingen ontstonden ten tijde van het coronavirus, vlak voor de verkiezingen van 2020, waarbij grote massameetings onmogelijk waren. De PL begon met vergaderen in kleine groepen en heeft gzien dat dit model erg effectief is.
The post Somohardjo roept Javanen op tot bundeling voor politieke inspraak ..