Somohardjo: nieuwe autotoelage is bezuinigingsmaatregel

“Het is een autotoelage die aan ons wordt toegekend en dit is in het kader van de bezuinigingen”, zegt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza), die de missive al in december 2020 heeft geslagen voor de nieuwe autotoelage voor de leden van de regering-Santokhi, in gesprek met Suriname Herald.
Hij geeft aan dat de regeringsleden per maand een auto voor SRD 40.000 tot SRD 50.000 huurde. In plaats hiervan heeft de regering voor dit model gekozen. Bij de inzet van eigen voertuigen zullen de regeringsleden per maand SRD 15.000 ontvangen. In het kader van bezuinigen is de wettelijke regeling verhoogd, haalt de Biza-minister aan.

Minister Bronto Somohardjo. Foto: CDS

Volgens de bewindsman heeft de vorige regering alle voertuigen opgekocht en dat heeft gezorgd voor een tekort aan voertuigen. Hierdoor moesten de nieuwe regeringsleden bij hun aantreden voertuigen huren. “Het bedrag moet aantrekkelijk zijn voor de regeringsleden om hun voertuigen in te zetten. Ik vind het een goed besluit in plaats van SRD 50.000 per maand voor een huurauto en US$ 900 voor de eigen wagen. Alleen al op het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er meer dan 100 voertuigen verkocht”, geeft de bewindsman aan.
De Raad van Ministers heeft goedgekeurd dat per 1 januari 2021 de president SRD 750 per dag (SRD 22.500 per maand) mag declareren als hij zijn privévoertuig gebruikt voor de dienst. Het bedrag voor de vicepresident is SRD 625 per dag (SRD 18.750). Ministers mogen SRD 515 declareren. Dit komt neer op ruim SRD 15.450 op maandbasis, wordt in een schrijven aangegeven.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald