Somohardjo: “Ik weet dat het volk niet meer enthousiast is, maar het komt weer goed”

“Het vertrouwen in de Almachtige geeft ons het vertrouwen dat alles weer goed komt. Ik geloof dat het goed komt met Suriname”, zegt het hoofdbestuurslid van de Pertjajah Luhur (PL), Bronto Somohardjo, die tevens minister van Binnenlandse Zaken is. Zijn partij die de afgelopen verkiezingen maar één zetel heeft behaald, maakt ook deel uit van de regering-Santokhi.
Bij het aantreden van de nieuwe regering was het volk enthousiast, maar we zien dat het enthousiasme minder wordt, zegt Somohardjo. Hij gelooft dat het volk weer enthousiast zal raken. “In de maanden maart en april van dit jaar zullen mensen weer enthousiast worden. Ik weet dat het volk ongeduldig raakt, omdat ze dingen wil zien, maar we zijn echt bezig”, laat de PL-topper weten.
“We zijn hier gezet om de problemen op te lossen. Vooraf wisten we niet dat de problemen zo immens groot waren. We wisten niet, dat toen we aantraden al de inkomsten verpand waren. Wij wisten niet dat er contracten waren gesloten met mensen voor twintig jaar. Maar we zijn er om de problemen op te lossen”, zegt Somohardjo. We zitten er met oprechte intenties bij en de Almachtige zal ons bijstaan, aldus minister Somohardjo.
Afgelopen weekend hebben burgers geprotesteerd tegen het beleid van de regering-Santokhi. Ze zijn ontevreden over een aantal zaken en zien graag dat president Chan Santokhi aftreedt omdat zij niet meer uitkomen. Het leven is moeilijker geworden voor hen. De president doet volgens hun niet wat hij beloofd had tijdens zijn verkiezingscampagne.
De regering-Santokhi nam op 16 juli 2020 de macht over van de regering-Bouterse. Bij de verkiezingen van 25 mei 2020 heeft de Nationale Democratische Partij (NDP) 16 zetels behaald, terwijl de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) met wie de NDP de regering van 2015 tot 2020 vormde, twee zetels behaalde.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald