Soeknandan voorgedragen als kandidaat secretaris-generaal Caricom

Ambassadeur Manorma Soeknandan is door de regering voorgedragen als kandidaat secretaris-generaal van de Caricom. Soeknandan is momenteel de plaatsvervangende secretaris-generaal op het Caricom-secretariaat in Georgetown, Guyana.
Deze voordracht is gedaan tegen de achtergrond van het belang dat Suriname hecht aan het regionaal integratieproces, dat een goede basis biedt voor het realiseren van nationale- en regionale ontwikkelingsdoelen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft namens de regering een brief verzonden naar de voorzitter van de Gemeenschapsraad (Community Council) van de Caricom. Hij memoreert dat Suriname eveneens enorme waarde hecht aan de participatie van Surinamers in regionale en internationale organisaties.
De Community Council, bestaande uit onder andere ministers van Buitenlandse Zaken, komt deze maand bijeen om de procedure voor de selectie van de uiteindelijke secretaris-generaal vast te stellen.
Hierna zal een advies worden uitgebracht aan de Staatshoofdenconferentie van de Caribische Gemeenschap, die het finale besluit zal nemen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald