Sobere viering 55-jarig bestaan SRS

De Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) heeft gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. De viering heeft op een sobere manier plaatsgevonden vanwege de COVID-19-crisis. “We zouden het groots vieren, maar we kunnen niet veel doen vanwege COVID-19. Dan maar op deze rustige manier. Was er geen corona, dan zouden de benen flink worden losgegooid,” zegt directeur Guno Ravenberg.
Ravenberg die sinds 2017 officieel is aangesteld als directeur bij het radiostation, zegt dat het bedrijf behoorlijk was achteruitgegaan. Hierdoor moesten er grote investeringen gedaan worden om het niveau en de kwaliteit weer op te krikken. Ook vernieuwingen moesten worden doorgevoerd. De SRS beschikt nu over een moderne studio. Bovendien zagen het gebouw en terrein er niet goed uit.
Vanwege de COVID-19-pandemie kan er momenteel niet veel gedaan worden. De SRS is afhankelijk van reclames. Aangezien er nu geen activiteiten worden georganiseerd kan er niets gedaan worden, waardoor alle plannen on hold zijn, haalt Ravenberg aan.
Roué Hupsel, adviseur van de directeur, die ook heel lang verbonden is aan het station geeft aan dat SRS in de 55 jaren zijn stempel heeft gedrukt ondanks de vele ups and downs die het bedrijf gekend heeft. “SRS is niet meer weg te denken voor wat radio betreft, maar we zijn nog niet klaar. Als staatszender hebben wij nog veel te doen. De SRS is nu een volksstation en in alle delen van het land te beluisteren,” voert Hupsel aan. Ook hij merkt op dat er voor nu niet veel gedaan kan worden, omdat het station afhankelijk is van advertenties en als die zijn komen weg te vallen dan zorgt het voor een groot gat.
Ravenberg kijkt verder uit naar wat er gedaan zal worden met het station vanuit de regering, nu de president aangekondigd heeft dat het station niet meer commercieel zal zijn. Dus we wachten af om te kijken wat er verder zal gebeuren, zegt de directeur van de staatszender.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald