SLM personeel in beraad en geeft regering ultimatum

Het personeel van de SLM is vanaf vandaag in beraad. Zij eisen dat de lonen worden uitbetaald op basis van de nieuwe Centrale Bank koers van 14.29 SRD per US Dollar.
De regering heeft een ultimatum tot maandag 26 oktober 12.00u namiddag om te voldoen aan de eis van de personeelsbond. Dit is tijdens een ALV besloten.
Minister Albert Jubithana van TCT heeft het personeel medegedeeld dat er op dit moment geen geld is om tegen een koers van SRD 14.29 salarissen uit te betalen.
De leden waren niet tevreden met dit antwoord, omdat zij van mening zijn dat er reeds principe akkoord was bereikt met de directie, zegt waarnemend bondsvoorzitter Steven Samson.{mp3}samson23okt20{/mp3}
Minister Jubithana heeft gisteren spoedoverleg gehad met SLM waarnemend directeur Johan Sandie en Jason Gummels van de RVC over de positie en toekomst van de SLM. Een reorganisatie is van groot belang om het bedrijf te redden. Er lopen 300 contracten van personen en bedrijven binnen de SLM, zegt Jubithana.{mp3}ministertct23okt20{/mp3} ………… (ABC)


Lees verder

Bron: Ampie’s Broadcasting Corporation