De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) betaalt maandelijks ongeveer US$ 600.000 af aan haar crediteuren. Er worden volgens de leiding van het bedrijf maximale inspanningen geleverd om de schuldenlast te verlagen, zodat de operaties van de nationale luchtvaartmaatschappij ongestoord kunnen doorgaan.
ADVERTENTIE
De totale schuld van de SLM bedraagt momenteel rond de US$ 80 miljoen. Dat bedrag is inmiddels lager uitgevallen, doordat een deel van de schulden is herschikt. Waarnemend directeur Steven Gonesh ging tijdens het praatprogramma Tak’ kon mit’ mi op GOV TV in op een aantal actuele ontwikkelingen binnen het bedrijf.
Over mogelijke privatisering stelde Gonesh dat dit een beslissing is die bij de aandeelhouder ligt. Wel benadrukte hij dat de SLM al 63 jaar actief is en een cruciale rol speelt in de luchtverbindingen tussen Suriname en de regio.
Met betrekking tot mogelijke samenwerkingen met grote maatschappijen zoals Qatar Airways en Emirates gaf hij aan dat de SLM openstaat voor zulke opties. “We bekijken alles zorgvuldig. Deze partnerschappen kunnen in de toekomst belangrijk zijn voor het bedrijf,” aldus Gonesh.
Hij sprak zich ook positief uit over de toenemende concurrentie in de regio. Die zou juist leiden tot meer keuzemogelijkheden voor reizigers. Tegelijkertijd waarschuwde hij dat de Surinaamse markt niet onbeperkt groot is. Volgens Gonesh beschermen veel landen hun luchtvaartmarkt, en hij hoopt dat Suriname hetzelfde beleid voert.
Als voorbeeld noemde hij de route tussen Paramaribo, Cayenne en Belém. De SLM mag die verbinding wel vliegen, maar geen tickets verkopen voor het traject Cayenne–Belém, omdat Air France bescherming geniet van de Franse autoriteiten. “Dat soort bescherming zou er ook in ons land moeten zijn,” aldus Gonesh.
“Vele luchtvaartmaatschappijen zijn gekomen en gegaan, maar de SLM blijft actief,” besloot hij.
- Uitspraak in zaak Belgische mierensmokkelaars uitgesteld..
- Paus Franciscus overgebracht naar Sint-Pietersbasiliek vóór…..
- Awara aangehouden voor drugs- en munitiebezit..
- Justitie aast op ‘grote boys’; 16 verdachten in tweede fase…..
- Column: Alle neuzen dezelfde kant op..
- Regering krijgt week de tijd om parlement te informeren ove…..
- BESCHOUWING — Laveren tussen grootmachten: Suriname in de m…..
- Waarschuwing aan Brokopondo: drink geen water uit het Afoba…..
- ‘Kinderen kunnen nu hun belangen kenbaar te maken’..
- 2e faseonderzoek SPSB-schandaal brengt 16 verdachten in bee…..