SLM Airbus ingezegend als ‘Pride of Suriname’

De Airbus A-340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) werd vanochtend ingezegend op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. President Chandrikapersad Santokhi en de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana, waren aanwezig tijdens de inzegening van het nieuwe vliegtuig dat vanaf vandaag de naam ‘Pride of Suriname’ zal dragen. Dit toestel zal na alle nodige certificeringen binnenkort worden ingezet op de Mid-Atlantische route. Volgens Steven Gonesh, waarnemend CEO van de SLM, werken zij hard aan het herstel van de luchtvaartmaatschappij. “We willen hiermee een basis leggen voor de toekomst.
De contouren worden langzaam steeds duidelijker, vanwege de vastberadenheid van de president, ondersteund door de regering als aandeelhouder, om de SLM te behouden, maar ook door de inzet van de RvC, het personeel en de stakeholders die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Het vertrouwen in de SLM herstelt zich, want de vluchten raken beter bezet en ook de interesse om met de SLM samen te werken groeit”, aldus Gonesh. Het hoeft volgens hem geen betoog dat de SLM een enorme schuldenlast draagt.

“Wij zijn met ons team erin geslaagd om met haast alle buitenlandse crediteuren middels schikkingen, herschikkingen en haircuts te bewerkstelligen dat het bedrijf een besparing heeft van USD 20 miljoen tot nu toe. Gezien het vertrouwen in de huidige leiding hebben wij dit resultaat kunnen behalen. Ook met de crediteuren in Suriname gaan wij dooronderhandelen”, benadrukte Gonesh.
The post SLM Airbus ingezegend als ‘Pride of Suriname’ ..