Slepende familieruzie eindigt in dood man

Bij een slepende ruzie tussen twee broers en een buurtbewoner kwam op vrijdagmiddag 26 maart de 29-jarige Valentino Cederburg, door een opgelopen schotverwonding om het leven. Drie verdachten, R.S. (17), D.M. (33) en U.C. (19), zijn in deze zaak door de politie van het bureau Munder bijgestaan door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) in de kraag gevat.
Zowel de wetsdienaren van het politiebureau Munder als het RBTP speelden in op een melding van het Command Center dat aan de Peperboomstraat in de omgeving die bekend staat als Texas zich een schietincident had voorgedaan.
Bij aankomst op de locatie bleek het te gaan om een slepende ruzie tussen broers en een buurtbewoner, die uit de hand is gelopen. Hierbij liepen de twee broers schotverwondingen op. De schutter en de verdachte R.S. liepen steekverwondingen op.
Beide partijen deden per eigen gelegenheid de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan, waarbij Valentino kort na aankomst op de SEH door de opgelopen verwonding het leven liet.
Zijn jongere broer U.C. (19), die ook een schotverwonding in zijn borststreek opliep, moest ten gevolge van een opgelopen klaplong met spoed worden geopereerd. De schutter D.M. liep steekverwondingen op aan zijn rug en schouderblad. Zowel de jongere broer U.C. en de schutter D.M. zijn onder politiebewaking in de ziekenrichting opgenomen.
De andere verdachte R.S. liep een diepe wond aan zijn arm op en moest ook medisch worden behandeld.
Het ontzielde lichaam van Valentino Cederburg is na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de drie verdachten D.M., U.C. en R.S. in verzekering zijn gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald