Slachtoffer huiselijk geweld wil rechtszaak intrekken

03/11/2020 03:09 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – De smeekbede van twee vrouwelijke getuigen heeft rechter Maureen Dayala over haar hart doen strijken. Ze stelde Armand G. maandag uiteindelijk in voorlopige vrijheid. De man zat sinds juli vast omdat hij zijn stiefdochter meerdere keren heeft gestoken met een mes.
De reden voor zijn daad moet volgens de geweldenaar gezocht worden in zijn dronkenschap. “Ik was zwaar onder invloed en ik wist niet wat ik deed”, verklaarde hij maandag in de beklaagdenbank. Beide getuigen, vrouw en stiefdochter van de verdachte, maakten gebruik van hun verschoningsrecht en wilden inhoudelijk niet ingaan op de zaak. De twee hadden wel een dringend verzoek aan Dayala. “Ik ga geen verklaring tegen hem afleggen, maar ik wil de zaak intrekken”, smeekte de vrouw.
Het slachtoffer heeft ernstige letsels aan de steekverwondingen over gehouden. Toch ziet ze Armand G. graag weer op vrije voeten. “Het is de eerste keer gebeurd, maar hij heeft beloofd dat hij het nooit meer zal doen. Dus u kunt hem vrij laten”, zei het slachtoffer terwijl ze naar de verdachte keek. Dayala wees haar meteen erop dat de zaak niet zo gemakkelijk kan worden ingetrokken omdat het onderzoek nog gaande is.
Advocaat Therese Roos die de man juridisch bijstaat vroeg ook om de voorlopige hechtenis op te schorten. De raadsvrouw pleit voor professionele hulp voor de verdachte. “Ik zweer het ik ga nooit meer drinken”, zei Armand G. zielig. “Hij gaat zijn werk verliezen. Wat gaan we dan eten, alles is zo duur geworden”, voegde zijn vrouw toe. De zaak is uitgesteld naar 7 december.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname