Simons: “Niet gebruikelijk om YouTube video’s DNA te verwijderen”

De opnames van de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) van 15 oktober zijn verwijderd van het YouTube-kanaal van DNA. Na enige tijd werd die weer geüpload met een verkeerde datum en wel 13 oktober. Voormalig voorzitter van DNA, Jennifer Simons, geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat het niet gebruikelijk is dat YouTube video’s van DNA-vergaderingen verwijderd worden.
Assembleelid Rabin Parmessar (NDP) plaatst vraagtekens over het verwijderen van de DNA-vergaderingen op YouTube. Het is volgens hem opvallend en vraagt als het toeval is dat deze video’s verwijderd zijn. In het kader van transparantie zou dat niet moeten gebeuren is hij van oordeel. Het is tevens ook de vergadering waar hij uit de vergadering is gezet door de voorzitter van DNA, Marinus Bee, en wel met assistentie van de politie.
Simons legt uit dat het programma voor een open parlement via diverse programma’s en projecten tot stand is gekomen. Personen kunnen zelfs nagaan als ze hebben meegemaakt dat video’s werden verwijderd tijdens haar zittingstermijn.
De enige editing was wanneer een lid iets terug moest nemen en dat wordt dan uit de handelingen geschrapt. Dat stuk werd dan ook uit de video verwijderd. Verder heeft de als pers altijd kunnen rekenen op de herhalingen via DNA tv en YouTube, geeft Simons te kennen.
Parmessar zegt dat de NDP-fractie wel van zich zal laten horen met betrekking tot zijn onterechte verwijdering uit de vergaderzaal donderdag. Dit weekend zal de fractie zich hierover beraden. Volgens Parmessar is het nodig om het niet hierbij te laten, want hij merkt dat het een structurele houding begint te worden bij de DNA-voorzitter. Het is geen incident meer, daarom moet daar verandering in komen is hij van oordeel.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald