Simons: “Een vaccin dat op ‘traditionele’ manier gemaakt is”

Voormalig voorzitter van het parlement, Jenny Simons, is vandaag ook gevaccineerd met Sinopharm in Ocer. Simons wijst op het belang dat een groot deel van de samenleving zich laat vaccineren ter preventie. Ze zegt dat vroege behandeling van COVID-19 nodig zal blijven en nodig wordt. “Ik heb een beroep gedaan op de autoriteiten om aandacht daaraan te besteden. Zelf wanneer je gevaccineerd bent is er een kans dat je ziek wordt, maar de kans is veel kleiner,” zegt Simons vanuit haar discipline als arts.
Zij geeft aan dat vaccinatie de traditionele preventie is en weet dat er hierdoor minder COVID-gevallen zullen zijn. “Dit maakt dat er minder druk is op het gezondheidssysteem.” Simons zegt dat zij rustig heeft gewacht, totdat zij een vaccin tegenkwam dat op de traditionele manier is gemaakt.
Als er geen andere keuze in Suriname mogelijk was zou de oud-parlementsvoorzitter de kat uit de boom kijken wat betreft het AstraZeneca-vaccin. “Doordat er onvoldoende informatie is ontstaat er een heleboel fake nieuws. Er zijn terechte als ook valse zorgen. De overheid en alle instanties moeten hun best doen om de mensen hun zorgen te beantwoorden, zodat ze niet worden overgelaten aan het vals nieuws.”
De politica ziet het vaccineren als een persoonlijke beslissing. “Aan de meeste vaccins zitten er kleine risico’s. Deze worden kleiner geacht dan het krijgen van COVID voor de meeste mensen. Als je niets doet moet je instaan voor de gevolgen. Als je vaccineert moet je ook instaan voor de bijwerkingen.”
Simons zegt dat het AstraZeneca-vaccin op een nieuwe, maar slimme manier is ontwikkeld. Zij geeft aan dat zij tijd nodig had om te bekijken en te bepalen wat goed is. “De vaccinatie die we aan onze kinderen geven worden gemaakt met verzwakt of gedode pathogenen (ziekmakers) en dan gaat het lichaam er normaal op reageren. Ik vond dat het beste voor mij.”
Simons heeft zich laten vaccineren, omdat er een vaccin is dat haar bevalt. Zij hoopt dat de achterban van de NDP ziet dat er andere opties zijn en voor zichzelf bepalen om zich te vaccineren.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald