Siebrano Piqué wil 7 april weer de straat op: ‘Geen tijd meer voor vreedzame betogingen’

Activist Siebrano Piqué, die al een paar keer met een handjevol sympathisanten heeft gedemonstreerd tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk, wil woensdag 7 april weer de straat op gaan uit onvrede over het beleid.   Hij kondigt het protest maandag 29 maart aan op zijn Facebookpagina.
‘Geen tijd meer voor vreedzame betogingen. Genoeg is genoeg. Regering, ik/wij kunnen niet meer aanzien hoe dit land ten onder gaat. Eerlijk is eerlijk ergens diep binnen, ondanks ik geen fan ben van Chan, had ik toch ergens gehoopt op beter bestuur, een betere beleidsvoering, niks is minder waar’, aldus de volhardende activist op social media.
Volgens Piqué kan de regering het werk niet alleen doen. ‘Het is meer een family and friends affaire. Tijd voor een zakenkabinet. Wij zeggen ons vertrouwen op in deze slechtste regering ooit in de Surinaamse geschiedenis. Geen tijd voor petities, geen ruimte meer voor dialoog, geen tijd voor nieuwe afspraken.’
In zijn oproep somt hij een aantal zaken op die volgens hem het gevolg zijn van het regeringsbeleid, zoals ‘verruwing en toename van de criminaliteit, jeugdprostitutie, dodelijke prijzen van levensmiddelen, werkloosheid, zelfdoding, trauma, relatiebreuk, bandeloosheid, stress. We worden massaal in het nauw gedreven,vandaar die rare sprongen.’
Tot slot stelt de activist, dat mocht het zo doorgaan hij het ergste vreest voor Suriname ‘en dit jaar al’. Waar het protest gehouden gaat worden kan Piqué maandag nog niet zeggen….

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname