Shoun Dongo in tweede try-out

02/04/2021 15:03 – Marinio Balsemhof
PARAMARIBO – Shoun Dongo zal opnieuw proberen de scouts van NFL-clubs in de Verenigde Staten (VS) te overtuigen. De Surinaamse ‘tight end’ had tijdens de National Scouting Combine 2021 eerder deze maand in Indianapolis een goede indruk achtergelaten en werd door enkele scouts van de verschillende universiteiten uitgenodigd voor de NFL Pro-day in Xenia, Ohio. Op zich een prestatie, omdat normaliter alleen collegesporters van de VS en mensen met American Football-ervaring hieraan meedoen.
“Ik hoop dat ik in ieder geval een contract kan tekenen want football was altijd mijn droom”, zegt Dongo. Volgens hem maakt hij zeker een kans. “Ik had een heel goede prestatie bij de National Scouting Combine anders zou ik geen uitnodiging krijgen om mee te doen met NFL Pro Day. Dus tot zo ver ben ik goed bezig.”
Dongo vertelt dat het nagenoeg weer dezelfde testen zullen zijn als in Indianapolis. Deze keer komen wel position drills erbij. De tijd tussen de twee try-outs was ietwat kort, maar doordat er was aangegeven waarop hij precies moet trainen kon dat gericht geschieden.
Dongo heeft niet eerder in clubverband aan football gedaan. Hij vertelt dat het voor hem allemaal begon met een videogame. “Daarna begon ik naar video’s te kijken van mijn favoriete footballspeler Ray Lewis die nu football hall of famer is. Toen ik zijn hoogtepunten zag, wist ik dat ik dit wilde doen. Zo ben ik me meer gaan verdiepen in American football”, vertelt de Surinamer.
Dongo heeft vanaf het begin alles zelf gedaan. Hij zocht de trainingen en regels van de sport op en begon daarna met zijn goede vriend Donyell Samson te trainen. “Daarna zijn mijn broers erbij gekomen”, vertelt hij. In 2019 stuurden Donovan en Leandro hem een link van de National Scouting Combine. “Ik heb mij toen geregistreerd en na twee weken hebben zij mij een uitnodiging gestuurd”, vertelt de jongens van de Dongo-broers. Door de uitbraak van het coronavirus ging het niet door in 2020, maar dit jaar kreeg hij alsnog de kans om mee te doen aan de try-outs.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname