Sergio Gentle had overwinning Politie Sportcentrale verwacht

16/07/2021 23:17 –

Sergio Gentle is de nieuwbakken voorzitter van de Politie Sportcentrale. :  
PARAMARIBO – Hoofdinspecteur Sergio Gentle is vrijdagavond gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Politie Sportcentrale. Hij neemt over van Milando Atompai. Gentle heeft met een grandioos verschil gewonnen van de overige kandidaten. Hij behaalde een totale score van 674 stemmen. Terwijl de overige kandidaten, Maryll Chotesing stemmen en Milton Kensmil, bleven steken op respectievelijk 352 en 158 stemmen. Lothar Biervliet was goed voor 52 stemmen en Regillio Kirton 110 van de totaal uitgebrachte stemmen.
“Ik had dit zeker wel verwacht. Als we kijken naar wat de Vernieuwingsbeweging heeft gedaan als Surinaamse Politiebond. Het is eigenlijk ongekent wat er is gebeurd”, zegt de nieuwbakken voorzitter kort nadat hij is gekozen. Hij onderstreept dat de strategie van zijn voorganger zodanig was dat landelijk een aantal sportfaciliteiten speciaal zijn ingezet voor de politieambtenaren.
“Atompai heeft het niet onverdienstelijk gedaan in de afgelopen vijf jaar.” Gentle zegt dat hij graag wil gaan naar verbetering en vergroten van de verschillende accomodaties. Hij noemt als voorbeeld afmaken van een zwembad en de sporthal bij het Politie Opleidingscentrum(POC). “We gaan een behoefte-onderzoek doen want er zijn ook andere takken van sport die mensen willen gaan beoefenen in de organisatie”, zegt Gentle.
Hij wil zich ook sterk maken voor een kinderopvang bij POC zodat vrouwelijke politieambtenaren de gelegenheid krijgen om ook te sporten. “Ook in de districten willen we uitkijken naar de accomodaties zodat de vrouwen met een gerust hart hun kinderen kunnen achterlaten om te gaan sporten. Maar we willen ook aangepaste sportoefeningen voor mensen die een ongeluk hebben gehad”, noemt de nieuwe voorzitter een voornemen.
Een ander punt dat in zijn beleidsprogramma zit is vergroten van de verdiencapaciteit van de sportcentrale. “We hebben goede afspraken lopen met de Nederlandse Politiebond. Er zijn een aantal projecten die in voorbereiding zijn. We hebben een projectpot van ongeveer euro vier miljoen dus we moeten dan even kijken hoe we dat kunnen inzetten voor onze leden.”
De verschillende beschuldigingen van malversaties die in aanloop naar de verkiezingen aan het adres van Gentle zijn geuit, neemt hij met een korreltje zout. “Ik ga mezelf niet verlagen naar hun niveau. Wij van de Vernieuwingsbeweging zijn nooit aangehouden door de politie voor malversaties. Ik weet niet of we dat kunnen zeggen van al de mensen die ons beschuldigen.”.-.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname