Sergio Akiemboto keert NDP de rug toe

Sergio Akiemboto heeft zijn lidmaatschap bij de Nationale Democratische Partij (NDP) opgezegd. Dit bevestigt NDP-fractieleider Rabin Parmessar tegenover Suriname Herald. Per welke datum hij zijn lidmaatschap heeft opgezegd is echter niet bekend bij Parmessar. Hij geeft aan dat de woordvoerder van de NDP hierover nog uitkomt.
Parmessar geeft aan dat Akiemboto in overleg zal moeten treden wat betreft de zetel van de NDP voor het district Brokopondo. Daarover is er nog niet gesproken. Akiemboto is niet bereikbaar voor een reactie.
De reden waarom Akiemboto de partij verlaat is niet bekend maar de geruchten doen de ronde dat hij niet tevreden is met hoe zaken binnen de partij verlopen.
Akiemboto is met de politiek begonnen omdat hij vond dat er dingen in het land niet goed gingen maar tegelijkertijd realiseerde hij dat indien je wilt dat iets veranderd je daar zelf een belangrijke rol in kunt en moet nemen. Akiemboto is actief geweest als kaderlid en Jongerenvoorzitter. Tijdens de vierde herschikking van ministers in het kabinet Bouterse, in mei 2019, werd hij benoemd tot minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Hij werd voor de derde maal gevraagd voor de functie en liet de twee eerdere keren om zijn privéleven aan zich voorbij gaan.
Tijdens de verkiezingen van 2020 was hij verkiesbaar voor de NDP in Brokopondo en werd hij gekozen tot lid van DNA.Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald