Het Sustainable Development Goals Platform (SDG Platform) stelt dat de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) nog niet bij alle ministeries zijn doorgedrongen. ‘’Slechts de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen en Ruimtelijke Ordening en Milieu zijn de goede voorbeelden, terwijl het ministerie van Volksgezondheid deze doelen in beperkte mate heeft kunnen bereiken. De rest van de ministeries moet nog gaan werken aan de realisatie van de doelen. Het beleid moet zijn dat elk ministerie integraal de SDG-doelen opneemt en implementeert”, zegt Elizabeth Bradley, die de leiding heeft over het SDG Platform.
Het SDG-Platform heeft op woensdag 8 januari onder leiding van Bradley, een kennismakingsbezoek gebracht aan parlementsvoorzitter Marinus Bee. Bradely haalde aan, dat het platform een betere samenwerking wenst tussen de verschillende stakeholders teneinde de SDGs te realiseren. Het platform heeft ook zijn activiteiten en doelen toegelicht. De wereld staat volgens het platform voor grote uitdagingen staat: armoede, honger, ongelijkheid, klimaatverandering en de biodiversiteitcrisis, zijn slechts enkele van de problemen die dringend aangepakt moeten worden.
Er zijn in totaal zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen vastgesteld voor de periode 2015-2030 waaraan 193 landen, waaronder Suriname, zich hebben gecommitteerd.
Al deze landen zijn aangesloten bij de Verenigde Naties. Om de realisatie van de SDGs in Suriname te versnellen, is op 25 februari 2022 een Nationale SDG Commissie geïnstalleerd. Deze commissie bestaat uit afgevaardigden uit de publieke sector. Vervolgens is op 7 juli 2022 het SDG Platform geïnstalleerd, bestaande uit afgevaardigden van diverse maatschappelijke stakeholders. Op 4 mei 2023 is het SDG Platform uitgebreid met enkele leden. Zowel het platform als het parlement zijn het erover eens dat via het onderwijs, de kennis over en het belang de SDGs beter op gang kan komen. Ook moet de samenwerking tussen de publieke sector en niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) versterkt worden. Afgesproken is dat de komende periode er diverse sessies komen die resulteren in acties. ‘’Daarbij speelt DNA natuurlijk een cruciale rol. De commitment moet inderdaad beter vanuit de regering en het parlement. We starten met de sessies en op basis daarvan, gaan wij verdere afstemming plegen”, aldus Bee. Hij benadrukte, dat Suriname dit jaar nog moet rapporteren hoe ver het is met het behalen van de doelen.
The post SDG Platform: ‘SDGs nog niet bij alle ministeries doorgedrongen’ ..
- Anieta Hermien Uiterloo-de Vries..
- Grot Harvey Ricardo..
- Gisela Willemine Bernadette Klaiber..
- ECD neemt knoflook in beslag wegens prijsopdrijving..
- Ramadhin wil correct overzicht achterlaten voor opvolger..
- Spong: OM is vrij de gegevens van obductie Bouterse beken…..
- ECD sluit weer winkels wegens prijsopdrijving..
- Lange arm..
- Spong: “Nabestaanden van Bouterse hebben weinig reden tot k…..
- Families en toeristen brengen virussen uit Nederland..
- MinOWC bekroont vijf ‘medewerkers van het jaar’..
- Dertien Cubaanse soldaten vermist na explosies in munitiede…..
- ECD sluit supermarkten voor prijsopdrijving..
- Afgenomen vertrouwen..
- Nederland draagt 5 miljoen euro bij aan Surinaams Productie…..
- Kabinet van de President biedt Huize Ashiana verdere onders…..
- Eerste persoon besmet met vogelgriep in Louisiana overleden..
- De Surinaamse Effectenbeurs (2)..
- Vrienden van Suriname laden eerste container met hulpgoeder…..
- President Santokhi opent nieuwe waterinstallatie in Pelelu …..
- Moni Karta blijft groot probleem..