Schuldpositie en inkomstenderving SLM ruim US$ 88 miljoen

19/08/2020 10:01 – Wilfred Leeuwin
De SLM heeft volgens directeur Radjesh Radjkoemar in de afgelopen periodes geen goede directies gehad. :  
PARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft door de jaren heen een schuldpositie en inkomstenderving van ruim 88 miljoen US dollars opgebouwd. Directeur Radjesh Radjkoemar bevestigt dit, maar betreurt het dat zulke informatie zonder dat daarover een verificatie is gepleegd, naar buiten werd gelekt.
“Het zijn opsommingen van de schuldpositie van de SLM over verschillende jaren plus wat er nu bijkomt door de Covid19 situatie, omdat wij geen inkomsten hebben”, zegt Radjkoemar. Met betrekking tot de opbouw van de schuld wil hij dat daar voorzichtig mee wordt omgesprongen, maar hij bevestigt dat een deel te maken heeft met betalingen aan de overheid, schulden die niet of vertraagd zijn betaald.
Overigens de nationale carrier van Suriname draagt al jaren geen loon- en inkomsten belasting af aan de Staat. De Ware Tijd verneemt van andere bronnen dat één van deze schulden een bedrag is van SRD 14 miljoen bij het pensioenfonds. De financieel precaire positie van de SLM wordt er niet beter op, omdat het luchtruim door de Covid-19 maatregelen nu weer gesloten is en alleen cargovluchten worden uitgevoerd.
Het noodlijdende staatsbedrijf heeft volgens de directeur maandelijks een kostenplaatje van 5 miljoen US dollar om operationeel te blijven. Het weer dichtgaan van het luchtruim komt op een moment waarop een aanvang moet worden gemaakt met het commercieel inzetten van de Boeing 777 -200 op de Mid-Atlantische route.
Radjkoemar zegt dat negatieve publiciteit op dit moment niet is waar de SLM op zit te wachten. Het bedrijf heeft rust nodig. Hij kiest ervoor zelf open en transparant aan te geven in welk vaarwater de vliegmaatschappij terechtgekomen is, hoe dat komt en wat er gedaan moet worden. Radjkoemar ontkent vooral niet dat politieke intriges en heilige huisjes aanwezig zijn bij de SLM en dat die een gevaar vormen voor de ontwikkeling van het bedrijf. “Ik ben een technocraat en luchtvaartdeskundige. Ik ben hier naar toe gehaald om het bedrijf gezond te maken en daar zijn er tal van mogelijkheden en kansen voor. Het is te begrijpen dat in dat proces heilige huisjes neergehaald moeten worden, maar het kan niet anders”, zegt Radjkoemar.
Over het functioneren van sommige leden van de huidige SLM Raad van Commissarissen is de directeur eerlijk dat het niet is wat het wezen moet. De directeur ontkent echter ten stelligste dat hij onder politieke druk is en dat onder andere met het leasen van de Boeing triple zeven het doodvonnis van de SLM is getekend. “Het leasen van die kist is van vóór mijn komst bij het bedrijf, maar ik vind wel dat het een goede keus is”, zegt de directeur. “Ik zei vanaf vorig jaar, toen ik naar de SLM ben gehaald, dat dit bedrijf in zwaar weer is, maar het managen valt mee. Er zijn tal van mogelijkheden.”
De directeur wijst erop dat in de internationale luchtvaart, nu met Covid19 het vaststaat dat deze sector drie tot vier jaar nodig zal hebben om zich te herstellen. Bij de SLM zal volgens de directeur een zware bezuiniging ingezet moeten worden. Hierover zegt hij al gesprekken te hebben gevoerd met het personeel en de vakbond. Er zal gesproken moeten worden met het pensioenfonds, met de overheid als aandeelhouder en er zal ook serieus gekeken moeten worden naar hoe de kosten voor het in stand houden van de SLM-vloot naar beneden gebracht kunnen worden. “Vijf miljoen Amerikaanse dollars elke maand is niet weinig om dit bedrijf draaiende te houden. We hebben modellen uitgewerkt om met iedereen te praten. De SLM heeft potentie en er zijn, ook in deze Covid-19-periode, nieuwe uitdagingen opkomst”, zegt de SLM-directeur.
Het bedrijf heeft volgens Radjkoemar in de afgelopen perioden geen goede directies gehad. In korte tijd hebben die elkaar snel opgevolgd. Er is sprake geweest van slecht management, enge belangen en er zijn verkeerde lease en andere contracten gesloten. Het is de eerste keer dat een SLM-directeur openlijk bekend dat het binnenhalen van vliegmaatschappij TUI een verkeerde beslissing is geweest. De SLM is mede daardoor haar marktpositie kwijtgeraakt. “Ik ben van plan die marktpositie weer terug te brengen naar de SLM”, zegt Radjkoemar. 
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname