Schooljaar 2021-2022 begint vandaag

Het nieuwe schooljaar 2021-2022 voor de basisscholen begint vandaag, zegt Gracia Valies-Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in gesprek met Suriname Herald. De scholen openen hun deuren na bijkans een maand en enkele dagen vakantie. Het onderwijsproces voor de leerjaren een tot en met zeven begint vandaag. “Er zullen altijd haakjes en oogjes zijn bij de start van het nieuwe schooljaar en je hebt bepaalde dingen niet in de hand maar we zijn ready, merkt Valies-Ormskirk op.
Zij geeft aan dat de scholen zoveel als mogelijk moeten beginnen en zeker ook de scholen in het binnenland starten direct. “We maken geen grappen, de schooldeuren moeten open. Ondanks de situatie van sommige scholen in het binnenland nog niet is wat die moet zijn, zullen ze toch starten,” haalt de directeur aan.
Valies-Ormskirk zegt verder dat de gebouwen die schade hebben opgelopen gedurende het schooljaar aangepakt zullen worden. Er is een groep afgevaardigd om alles in het binnenland in beeld te brengen. Ook de plekken die last hadden van wateroverlast, de scholen en leerkrachtenwoningen worden aangepakt.
De Taskforce die in het leven is geroepen op het MinOWC was met een groep in het binnenland om de zaken te listen. Zij hebben ook met de bewoners gesproken en de situatie uitgelegd. “We hebben nu geen geld om alles aan te pakken, maar ze zullen wel aangepakt worden,” deelt Valies-Ormskirk mee.
De leerlingen van het voortgezet onderwijs beginnen later deze maand.
Simone Awanna