‘Scholen in Suriname moeten voorlopig gesloten blijven’

– GEZONDHEIDSREDACTIE- De scholen in Suriname moeten na de Kerstvakantie gesloten blijven omdat de kans op besmettingen met het coronavirus en het ontwikkelen van ziekteverschijnselen nu ook bij jongeren aanwezig is.
Dat stellen enkele verontruste critici voor aan de regering Santokhi – Brunswijk.
Met de reële mogelijkheid dat ook de nieuwe besmettelijkere virusvariant uit het Verenigd Koninkrijk het Zuid- Amerikaanse continent kan bereiken of al heeft bereikt, lopen kinderen mogelijk meer risico om ziek te worden. Bovendien kunnen ze anderen makkelijker te besmetten, zeggen ze aan de- gezondheidsredactie.
Britse gezondheidsautoriteiten hebben deze week bekendgemaakt dat ook tieners vatbaar zijn voor de nieuwe virusstam en net als ouderen een rol kunnen spelen bij het verder verspreiden ervan. Ook kunnen tieners en 20- plussers volgens de Britse experts waarschijnlijk dezelfde COVID- klachten ontwikkelen als ouderen.
Ook het Nederlandse Outbreak Management Team (OMT) heeft de richtlijnen aangepast. Het OMT heeft de regering Rutte het advies gegeven om voortaan ook kinderen onder de 12 jaar te testen op corona. Daarenboven blijven de meeste scholen in het land voorlopig gesloten.
Het bericht ‘Scholen in Suriname moeten voorlopig gesloten blijven’ einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron:- Suriname