Scholen blijven mogelijk langer gesloten

De scholen zullen mogelijk langer gesloten blijven. Dit vanwege de stijging van het aantal COVID-19-gevallen. “De scholen blijven nog twee weken gesloten, maar als blijkt dat op 18 januari het aantal COVID-19-gevallen niet is gedaald, dan zullen we nog eens een keertje opnieuw moeten zeggen nog een week of nog twee weken langer de scholen gesloten houden”, zegt minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in gesprek met Suriname Herald.
Levens wacht de situatie af alvorens er een officieel besluit genomen wordt over het gesloten houden van de schooldeuren. Het aantal coronagevallen neemt toe. In Suriname zijn 126 personen overleden aan dit virus en er zijn nu 81 personen in het ziekenhuis. Er zijn 262 personen in isolatie en 839 in quarantaine, meldt de COVID-19-website. In totaal zijn 6.666 personen in Suriname positief getest en 6.021 genezen verklaard.
De bewindsvrouw geeft verder aan dat er geen sprake zal zijn van een achterstand in het curriculum. “In een oorlogssituatie verander je je plannen, zo ook in het onderwijs. Je wil de leerlingen zoveel dingen leren, maar als de situatie het niet toelaat ga je uitkijken naar de essentiële zaken en wat absoluut wel kan. Het curriculum gaat veranderd worden”, aldus de onderwijsminister.
Het schooljaar had na de kerstvakantie op 6 januari hervat moeten worden.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald