Scheepvaartmaatschappij Suriname behoorlijk teruggevallen

REDACTIE- De scheepvaartmaatschappij is de afgelopen tijd behoorlijk teruggevallen. Het is een enorme uitdaging om het bedrijf weer gezond te maken.
Dit kwam naar voren tijdens een reguliere instructiemeeting die president Chandrikapersad Santokhi had met de directie en Raad van Commissarissen van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS).
President-commissaris Lesley Daniël zegt dat de werkbespreking geplaatst kan worden in het kader van lijnen uitzetten om de maatschappij weer leven in te blazen. “Wij hebben gesproken over de status waarin het bedrijf zich nu bevindt. De regering heeft ons de instructie gegeven om naar mogelijkheden te bekijken om weer op het water te kunnen zijn”, aldus Daniël.
Bij de SMS is er ook een issue met betrekking tot de verkoop van de Maratakka veerboot. Het besluit van de regering is dat de verkoop van het vaartuig geen voortgang zal vinden.
Om het fileprobleem van het district Commewijne op te lossen is de regering van plan twee veerboten aan te schaffen om zo de druk op de weg van en naar de brug te doen afnemen.
Santokhi heeft de SMS de opdracht geven om op zeer korte termijn een strategisch plan te presenteren aan de regering om de uitgeholde maatschappij weer gezond te maken. ………… (GFC)

Lees verder

Bron:- Suriname