Santokhi wil met deelname discussie land op wereldkaart plaatsen

President Chan Santokhi zal woensdag, Wereldgezondheidsdag, deelnemen aan de online discussie met als thema: Veranderende paradigma’s in een pandemische wereld: hoe kan ik vertrouwen herwinnen? Ook minister Krishna Mathoera van Defensie en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zullen sprekers zijn tijdens dit virtuele evenement.

De conferentie wordt gehouden door het World Forum for Ethics in Business, een geregistreerde stichting van openbaar nut gevestigd in Brussel, België. Via sociale media zal dit evenement worden bekeken door naar schatting meer dan twee miljoen kijkers in meer dan 100 landen. Met de deelname van de president en de ministers Mathoera en Ramadhin, wordt Suriname op de kaart geplaatst, staat in een persbericht van de Communicatiedienst Suriname.

De discussie gaat over ethische implicaties en gevolgen van de pandemie, de maatregelen die nodig zijn om de individuele gezondheid en het welzijn in deze ongekende tijden te verbeteren, en zal streven naar een routekaart en beste praktijken om ethiek en waarden in lichamelijke en geestelijke gezondheidsinspanningen over de hele wereld op te schalen.

De coronapandemie heeft een wereldwijde crisis veroorzaakt, met verstrekkende gevolgen op sociaal, economisch en gezondheidsgebied. Door speciale keynote-paneldiscussies en interactieve workshops, zal dit evenement toonaangevende belanghebbenden uit de politiek, het bedrijfsleven, academici en het maatschappelijk middenveld samenbrengen, om de status quo aan te vechten en antwoorden te zoeken voor burgers om beter door de pandemie en de komende tijd te navigeren.

De conferentie zal ook instrumenten en beste praktijken onderzoeken om de geestelijke gezondheid van burgers te ondersteunen. In de schijnwerpers van de discussies zullen centrale onderwerpen staan, zoals agressie en depressie – Geestelijke gezondheid in de schijnwerpers en hoe deze aan te pakken-, de ethische en morele leiderschapscrisis onthuld door de Covid-19-pandemie, een holistische benadering van gezondheid en welzijn, de dreiging van vaccin-nationalisme, de rol van de media en de impact op sport. Het programma zal ook een speciale discussie bevatten door farmaceutische bedrijven.

………… (Star)


Lees verder

Bron: .com