Santokhi: “Regering wil binnenland inclusief ontwikkelen”

“Onze visie is dat het binnenland inclusief moet worden ontwikkeld. Gelijkwaardig. Wij zullen meer dan ooit kijken naar het binnenland”, zei president Chan Santokhi vandaag in het parlement tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandeling.
Hij gaf aan dat deze regering gebaseerd is op het principe van eenheid. Vanuit dat uitgangspunt is het de visie van de regering om ontwikkeling te brengen voor alle Surinamers, vanaf de kustvlakte tot in het verre binnenland.
“Eenheid – ook tussen de verstedelijkte gebieden, de districten en het binnenland – is de belangrijkste randvoorwaarde voor de ontwikkeling van ons land. Ook mensen in het binnenland hebben recht op elektra, schoon drinkwater, onderwijs, medische zorg en adequate huisvesting.”
De projecten die de regering thans voorbereidt, zijn op het gebied van onderwijs en op het gebied van infrastructuur. Daarbij worden, aldus het staatshoofd, er ook projecten voor het binnenland voorbereid. Hij herhaalde dat er voor wat betreft Atjoni een visie is om deze plek tot een nieuwe stad te maken.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald