Santokhi: “Ik heb de bekoelde relatie met Nederland binnen een week hersteld”

“Mi breyti dat’ un kon nanga lobi fu ontvang a president fu a kondre”, sprak president Chan Santokhi zojuist zijn gehoor op Lelydorp toe. Er was een roadshow gepland, maar deze is op aandringen van de minister van Volksgezondheid afgelast. “De besmettingen nemen toe. Laten we elkaar beschermen”, sprak het staatshoofd kort zijn bezorgdheid uit.
Santokhi spreekt in zijn korte toespraak van een bekoelde relatie tussen Suriname en Nederland – een relatie onder druk of een relatie die de afgelopen tien jaar niet eens bestond – is in korte tijd met een weekbezoek, weer hersteld. “De samenwerkingsrelatie is bekroond op het hoogste niveau. Ik ben op een respectvolle manier ontvangen door de koning en door de premier”, sprak Santokhi lovend.
De president zegt dat de samenwerking gebaseerd is op wederzijds respect. “Een samenwerking op basis van win-win. Een samenwerking om vrij te kunnen reizen naar elkaars land.”
Het staatshoofd is eerder vandaag geland op de Johan Adolf Pengelluchthaven na een zevendaags werkbezoek aan het voormalige moederland.
Naomi Hoever