Santokhi had contact met Guyanese minister die positief is getest op COVID-19

President Chan Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking zijn tijdens hun bezoek aan Guyana in contact geweest met de nieuwe Guyanese minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Hugh Todd, die positief is getest op COVID-19.
President Irfaan Ali deed vandaag tijdens een briefing de mededeling dat minister Todd besmet is met het COVID-19-virus.
Todd werd op 5 augustus beëdigd als minister en heeft sindsdien een ontmoeting gehad met president Ali en andere leden van de pas benoemde regering van de People’s Progressive Party/Civic (PPP/C).
Afgelopen zondag hield Todd een gezamenlijke persconferentie met minister Ramdin en andere functionarissen van de Surinaamse delegatie die Guyana bezochten voor de inauguratieceremonie van president Ali.
De presidenten Santokhi en Ali in een tête-à-tête op het State House in Georgetown, de residentie van de Guyanese president. Foto: Office of the President
“Deze pandemie kent geen belemmeringen en als zodanig moeten we de nodige voorzorgsmaatregelen blijven nemen”, zei president Ali.
“Ik heb ministers aangeraden om op afstand te werken totdat ze de resultaten van hun tests bekend zijn. Ik heb me ertoe verbonden om de zaken van de overheid transparant te regelen en er is geen grotere kwestie die transparantie op elk niveau vereist dan de manier waarop we de COVID-19-pandemie aanpakken ”, zei president Ali.
De autoriteiten zeiden dat het ministerie van Volksgezondheid nu is begonnen met een grootschalige campagne voor het traceren van de contacten die Todd had.
Ali drong er bij alle Guyanezen op aan ervoor te zorgen dat ze zichzelf blijven beschermen tegen het virus dat in Guyana al meer dan twintig mensen heeft gedood en meer dan 600 heeft besmet.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald