Santokhi: Avondklok van 22:00-05:00

25/10/2020 18:00 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – De avondklok in Suriname wordt vanaf maandag met een uur verzet. In plaats van negen uur ’s avonds geldt die de komende twee weken (26 oktober-8 november) vanaf tien uur ’s avonds tot vijf uur ’s morgens. Dat heeft president Chandrikapersad Santokhi zondagavond meegedeeld tijdens zijn toespraak tot de natie.
Hij zei daarbij “dat wij een stap dichter naar normalisatie” kunnen werken. Volgens het staatshoofd werpt de “integrale aanpak” van de Covid-19-pandemie zijn vruchten af. “Wij zien een scherpe daling van het aantal actieve besmettingen en alle recente uitbraken, met name in Apoera, Kwamalasamutu en Saramacca, zijn thans onder controle.”
Het richtcijfer is volgens Santokhi minder dan 25 nieuwe gevallen per dag. “Wij hopen dat dit beeld zich de komende zeven tot tien dagen voortzet, maar weest u gewaarschuwd; bij een stijging van boven de 25 nieuwe gevallen per dag, zullen wij genoodzaakt zijn om de maatregelen wederom aan te scherpen.”
Tot en met 8 november blijven de algemene Covid-19-maatregelen van kracht. Het gaat daarbij om het dragen van een mond- en neusbedekking, het houden van de anderhalve meter fysieke afstand en het regelmatig wassen van de handen met zeep en water of het gebruik van handsanitizer.

Maatregel 1
Het uitgaansverbod is thans ingesteld van tien uur in de avond tot vijf uur in de ochtend.
Maatregel 2
Geen samenscholing van groepen groter dan tien personen. Het is verboden feesten, met in begrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er geen dispensatie worden verleend.
Maatregel 3
Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan met in achtneming van de volgende voorwaarden: het aantal toegestane aanwezige personen wordt bepaald door de beschikbare capaciteit van de desbetreffende ruimte. De maatstaf is gesteld op niet meer dan één persoon per vijf vierkante meter tegelijkertijd.
Maatregel 4
Sportactiviteiten, recreatief voetbal en volleybal in de buitenlucht mogen met inachtneming van de toepasselijke protocollen plaatsvinden. Dit zonder scheidsrechters en/of toeschouwers. Onverkort blijft van kracht dat overige contactsporten niet zijn toegestaan.
Maatregel 5
Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.
Maatregel 6
Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten.
Maatregel 7
Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open. Indien zij beschikken over terrassen in de openlucht, mogen deze ook zijn geopend. Verder zijn opengesteld: markten, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, sportscholen, yoga, dansscholen, aerobics, zumba en sport- of fitnesscentra, fysiotherapiepraktijken, kapsalons, kappers en barbershops volgens de geldende protocollen, met inachtneming van de Covid-19-maatregelen.
Maatregel 8
De grens via de lucht is uitsluitend beperkt geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland. Dit personenverkeer is uitsluitend toegestaan voor repatrianten, essentieel personeel of in verband met spoedgevallen van persoonlijk aard.
Maatregel 9
Vluchten naar het binnenland worden slechts ondernomen onder naleving van de geldende luchtvaartprotocollen.
Maatregel 10
Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hen verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname