“VOOR HET EERST in onze geschiedenis zijn we in staat om het aantal ambtenaren omlaag te brengen. Het cijfer gaat van ongeveer 49.000 naar 46.500.” Dat zei minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning donderdag tijdens een persconferentie van de regering.
Hij complimenteerde de gemeenschap, maar vooral de ambtenaren op de ministeries die hiervoor zouden hebben gezorgd met deze mijlpaal. Hij prees ook “het leiderschap van de regering” dat zou hebben bijgedragen aan deze prestatie. Gelijk daarna zei de minister dat hoewel het aantal ambtenaren omlaag is gegaan de loonsom van de overheid is verdubbeld van ongeveer SRD 600 miljoen per jaar naar circa SRD 1,2 miljard.
Herhaalde malen hebben functionarissen van het Internationaal Monetair Fonds aangegeven dat sanering van het ambtenarenbestand gestructureerd moet plaatsvinden
De bewindsman heeft niet aangegeven hoe de gemeenschap heeft bijgedragen aan het verminderen van het aantal landsdienaren. Ook heeft hij met geen woord gerept over welke concrete maatregelen de regering heeft getroffen om het ambtenarenbestand omlaag te brengen. Zijn er concrete saneringsprogramma’s uitgevoerd? Zijn er omscholingsprogramma’s uitgevoerd die ervoor hebben gezorgd dat afgevloeide ambtenaren bij particuliere bedrijven zijn terechtgekomen of als zelfstandige ondernemers aan de slag zijn gegaan?
Al enkele jaren rept de regering over sanering van het ambtenarenbestand, de zogenoemde Public Sector Reform, maar een concreet plan met een pakket aan samenhangende maatregelen hoe daar inhoud aan te geven, is tot nu toe nog niet aan de samenleving gepresenteerd. Natuurlijke afvloeiing, waarbij ambtenaren die met pensioen gaan, overlijden of op eigen houtje bij de overheid weggaan om hun heil elders te zoeken en niet worden vervangen, kan nimmer als prestatie door de regering worden geclaimd.
Herhaalde malen hebben functionarissen van het Internationaal Monetair Fonds aangegeven dat sanering van het ambtenarenbestand gestructureerd moet plaatsvinden. Ook zou moeten worden gewaakt voor een buitensporige loonsom op de begroting. Uitgelegd werd dat met sanering van het apparaat door alvast de spookambtenaren actief te verwijderen van de betaalrol van de overheid, de middelen die zo vrijkomen kunnen worden gebruikt om de ambtenaren die wel werken hogere salarissen te betalen. Een loonsverhoging zou zo dus budget-neutraal kunnen worden doorgevoerd. Daar is kennelijk geen sprake van.
- SLAPELOZE KERSTNACHT TOEGEWENST..
- DOE WAT AAN DE DOUANE..
- De verkiezingen en de ontwikkelingen daarna..
- Bijna alle inzittenden overleden na neerstorten vliegtuig i…..
- Van de doden niets dan goeds en toch anders bij Bouta..
- Overlijdensdeal Bouterse ‘absoluut onzin’..
- Willen we meer of minder alcoholmisbruik in de Surinaamse p…..
- Politiekorpschef reikt oorkonden uit aan medewerkers Regio …..
- FEESTSTEMMING HYPERLOKAAL..
- WET SPAAR- EN STABILISATIEFONDS SURINAME..
- Brazilië trekt tijdelijke werkvisa in voor Chinese BYD..
- Mia Mottley..
- OKB: Verlies Bouterse groot gemis voor het land..
- Santokhi: Wij mogen trots zijn op de mijlpalen die reeds zi…..
- President ontvangt boek over leven en werk van Riek Aron..
- POLITIEMANSCHAPPEN KIND VAN DE REKENING..
- Van macht naar machteloosheid: de tragiek van Bouta’s laats…..
- Zuid-Korea: Zware vliegtuigcrash kost 179 mensen het leven..
- Trending Kawinaband moet tot de beste horen..
- Politie over vliegtuigcrash Stondansi-vallen: drugs en twee…..
- 1000-JARIG NDP REICH..