Samenwerking Suriname en Guyana naar presidentieel niveau

De samenwerking tussen Suriname en Guyana wordt opgetrokken naar het hoogste niveau, namelijk dat van de twee presidenten. Dit zei president Chan Santokhi tijdens de persconferentie die gisteren is belegd, na zijn aankomst vanuit Guyana op het vliegveld Zorg en Hoop. Het staatshoofd vertoefde voor een tweedaags bezoek in Guyana.
Hij sprak van een intensieve periode in het westerbuurland. Een ceremonieel bezoek dat uiteindelijk een druk werkprogramma is geworden met een zware werkagenda, die zaterdag al begon met president Irfaan Ali. Er waren ook vertegenwoordigers van Barbados aanwezig. Volgens president Santokhi kwam direct aan de orde dat de bereidwilligheid er was om heel intensief met elkaar te gaan samenwerken op verschillende gebieden.
Afgesproken is dat de samenwerking wordt gebracht naar het presidentieel niveau en er een platform komt van highlevel dialogue and communication, zodat zij presidenten de samenwerking zelf gaan monitoren. Er komt een heel breed programma van samenwerking, waar minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tijdens de persconferentie ook breedvoerig op is ingegaan.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald