Samenwerking ministerie van Justitie en Politie en de IDB geformaliseerd

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en de vertegenwoordiger van de Inter-American Development Bank, IDB, in Suriname, Antonio Goncalves, hebben dinsdag tijdens een formeel kennismakingsbezoek de prioriteitenlijst van Suriname in het kader van het Regional Grant Project van US$ 70.000 besproken. Ook de Chief Operations, Mariko Rusell, maakte deel uit van de IDB-delegatie, aldus het ministerie woensdag 31 maart.
Minister Amoksi gaf een overzicht van de operationele diensten van het ministerie, de taken en de bevoegdheden. Hij zei de IDB zeer erkentelijk te zijn voor de bereidheid tot het financieren van projecten en het geven van technische assistentie aan Suriname.
Antonio Goncalves belichtte de historische rol die de IDB vervult in de regio op het gebied van financiering en institutionele versterking. Hij accentueerde, dat Suriname een van de 48 mede-eigenaren van de bank is en dat de technische assistentie mede daarop gebaseerd is. Hij schetste
het Guyanese succesverhaal waarin de IDB de Guyana Police Force en Guyana Prison Services ondersteund heeft respectievelijk in community policing en institutionele versterking.
Hij zei ervan overtuigd te zijn dat Suriname en de IDB op het gebied van justitie en politie ook succesvol zullen zijn. Hij voegde eraan toe, dat het formele verzoek van Suriname vandaag ontvangen is.
Van minister Amoksi wilde hij meer informatie omtrent de illegale goudwinning in het binnenland, en de Douane activiteiten in het kader van drugsbestrijding. De minister haalde aan dat de aanpak van de illegale goudwinning een aangelegenheid van de drie ministeries Justitie en Politie, Defensie en Natuurlijke Hulpbronnen. 
Ten aanzien van drugsbestrijding gaf de Adviseur Openbare orde en Veiligheid, Mark Karg, een overzicht van de drugsbestrijdingsdiensten in Suriname. De bewindsman vulde aan, dat hij bij de Port Control Unit
van de UNODC op de Jules Sedney Haven van Paramaribo, meer politie ambtenaren wil inzetten. Aangezien de Douanedienst onder het ministerie van Financiën valt, verwees Amoksi naar zijn collega Armand Achaibersingh.
De delegatie van de IDB toonde zich zeer ingenomen met de gegeven presentaties van het ministerie van Justitie en Politie en benadrukte dat samenwerking de basis vormt voor succes. Adviseur Karg, die tevens voorzitter is van het Technisch Team IDB Grant Suriname van het
ministerie, herhaalde de prioriteitenlijst van Suriname: huiselijk geweld, transnationale criminaliteit toegespitst op drugsbestrijding en mensenhandel, verkeersmanagement, community policing, financiële criminaliteit en cybercrime. 
Met dit bezoek is de internationale samenwerking tussen het ministerie van Justitie en Politie en de IDB geformaliseerd.

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname