Samenleving: Model Ayesha Djwalapersad wil Suriname op de wereldkaart zetten – Parbode Sneak Peek – Parbode

Het aankomende Nederlandse topmodel met Surinaams-Hindostaanse roots, Ayesha Djwalapersad (24), wil graag carrière maken in de modewereld. “Ik zie het model-zijn als een serieuze baan en ben trots en dankbaar dat ik dit beroep mag uitoefenen. Het is een baan waardoor ik veel reis, mensen uit de hele wereld ontmoet en het leert mij om meer op eigen benen te staan”, vertelt ze.
Tekst Steven Seedo
Hoewel Ayesha als kind modellenwerk had gedaan voor haar tante die modeontwerpster was bij een kindermodebedrijf, was een carrière als model nooit een meisjesdroom van haar geweest. “Het volgen van een universitaire opleiding en dan op dat niveau werken, was toen mijn doel.” In 2018 maakte ze in Parijs haar debuut in het modellenwerk voor het merk Mugler van de Franse modeontwerper en geurdesigner Thierry Mugler. Daarna ging het snel. Zij siert zelfs de cover van het juninummer van Vogue Nederland, de Nederlandse versie van het Amerikaanse mode- en lifestyle tijdschrift. Vorig jaar stond ze ook al samen met haar man Daanisj Mahabier op de cover van het modeblad Glamour Nederland. “Door mijn werk zie ik vaak collecties voordat ze zijn uitgekomen en weet ik al vroeg wat trending is, dat geeft mij inspiratie.”
Ayesha wil een rolmodel zijn voor meisjes en vrouwen van kleur. “In Suriname is een modellencarrière geen vanzelfsprekende keuze. Ik zou graag willen dat meer jonge Surinaamse vrouwen geïnspireerd raken om model te worden. Er zijn zoveel schoonheden in Suriname, we zijn zo divers en daar mogen we trots op zijn.” Een van haar eigen favoriete modellen is Imaan Hammam, het Nederlandse fotomodel met een Noord-Afrikaanse achtergrond. “Ik vind haar mooi en zij staat als jonge vrouw al aan de top van de mode-industrie.” Ayesha vertelt verder dat haar slanke postuur in haar genen zit, maar dat ze om slank te blijven probeert te blijven bewegen. Ze doet graag aan yoga om haar lichaam flexibel te houden.
Uitdagingen
Mensen denken vaak dat de modewereld oppervlakkig is, maar dat is volgens Ayesha niet waar. Ze zegt dat er hard gewerkt moet worden om een goed product te leveren; ook het samenwerken met de teamleden geeft diepgang aan het werk. Omdat het team gezamenlijk iets moois wil creëren moet er echt worden samengewerkt. Een klik met de teamleden maakt de samenwerking makkelijker. Het is voor haar elke keer weer een uitdaging.
Een andere uitdaging is om Suriname op de modewereldkaart te zetten. “Dat doe ik stiekem al een beetje, veel collega’s denken vanwege mijn uiterlijk dat ik uit India kom, maar ik zeg altijd vol trots dat mijn ouders uit Suriname komen, al moet ik dan een hele uitleg geven dat Suriname helemaal niet in de buurt van India ligt”, lacht ze.
Lees het hele artikel in het augustusnummer van Parbode
………… (Parbode)


Lees verder

Bron: Parbode.com