Samenleving: De roeping van veelzijdig gospeltalent Lydia Sengwai – Parbode Sneak Peek – Parbode

parbode GEPLAATST OP 26 oktober 2020

22 Views
0

De veelzijdige tv-presentatrice en gospelzangeres, Lydia Sengwai, gebruikt in deze periode van COVID-19 haar zangtalent om mensen te ondersteunen. Ze wil hen hoop en moed geven zodat ze het leven niet als verloren zien. “Ik ben ervoor geboren”, zegt Sengwai over haar activiteiten in de gospelscène.
Tekst Steven Seedo
Sengwai zingt al vijftien jaar. “Het begon op vijftienjarige leeftijd in de kerk Gods Liefde op Koewarasan, toen ik meedeed aan twee songfestivals in de kerk. De eerste keer eindigde ik op de tweede plaats en de tweede keer op de eerste. Ik ben mij toen in zang gaan verdiepen.”
In 2012 deed Sengwai mee aan het McDonalds Nationaal Scholieren Songfestival dat door topzanger Bryan B was georganiseerd. Ze eindigde op de tweede plaats met haar vertolking van Lord, You’re Holy van de Amerikaanse gospelzangeres Helen Baylor. “Ik ben ervoor geboren, ik geloof dat ik een topper ben en dus ook succes zal hebben in mijn zangcarrière. Het kan niet misgaan.” Sengwai legt haar focus meer internationaal. “Ik heb veel vrienden die Engels spreken en als ik op reis ben word ik vaak gevraagd te zingen. Het is nu dus tijd dat de liederen vastgelegd worden, zodat die kunnen dienen als een bio.”
Sengwai heeft onder meer opgetreden op Jamaica, Barbados en Trinidad alsook in de VS, Nederland en België. Ze vertelt dat ze op de Nationale Volksmuziekschool heeft gezeten en lesadviezen kreeg van ervaren zangers als Saskia van Ommeren, Elvin Pool en Bryan Bijlhout. “Saskia is een zuster van de kerk waaraan ik vroeger verbonden was. Ze is een van de beste zangeressen van het eerste uur binnen de Volle Evangelie beweging”, merkt Sengwai op. De gospelzangeres speelt ook een beetje gitaar. “Maar vraag me niet om een lied met duizend akkoorden te spelen”, grapt ze.
Lees het hele artikel in het oktobernummer van Parbode

Author
parbode

Nu populair

………… (Parbode)


Lees verder

Bron: Parbode.com