Sallons: “Nieuwe bond bij OW in de maak”

Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie bij Openbare Werken (WOOW), heeft informatie dat er een nieuwe vakbond bij het ministerie van Openbare Werken in het leven wordt geroepen. Dit zegt hij in een audiobericht waarin hij Suriname Go deelgenoot van heeft gemaakt.
“Ze willen ons uitschakelen. De bonden die daadwerkelijk opkomen voor de ‘wrokoman’ willen ze klein krijgen. Dit gedrag heb ik gezien bij Milieubeheer en ook op Openbaar Groen. Daar moest Hugo Blanker uitgeschakeld worden. De bond die actief is heeft zich nog niet bewezen. De minister wil naar een algemene bond”, weet Sallons.
De gesprekken over de nieuw op te richten vakorganisatie vinden naar zeggen van Sallons op de werkkamer van de bewindsman plaats. De bondsman zegt dat de werknemersorganisatie Openbare Werken een algemene bond is waarvan elke werknemer lid kan worden.
“De minister wil nog een algemene bond oprichten”, beweert Sallons. Bij zijn aantreden had de bewindsman moeite met het aantal bonden. Nu richt hij nog meer op. “Ik ben er niet bang voor. Ik ga door. Ook in Nickerie ben ik aangevallen vorig jaar. Mensen, wees op uw hoede. Wij komen op voor belangenbehartiging van u.”
Sallons ligt al geruime tijd overhoop met minister Riad Nurmohamed. Vanaf april vorig jaar is hij met het personeel aangesloten bij de WOOW in beraad. De bewindsman dreigt met het principe van ‘no work no pay’. In een eerder interview met Suriname Go zei Sallons dat het geen enkele minister is gelukt om stakende ambtenaren niet uit te betalen.
Su nieuws