Wie zoekt naar politieke eenheid, naar bestuurlijke consistentie en naar nakoming van regelgeving strikt conform de wet, hoeft niet verder te kijken dan naar de wetten over geldelijke voorzieningen. Onder een dun laagje vernis van dubbele salarissen, introduceerde lid Gajadien in De Nationale Assemblee wetgeving die de salarissen van de president, vicepresident, ministers en assembleeleden, tezamen met een reeks aan andere voorzieningen, behoorlijk omhoog trok. De geluiden vanuit de toenmalige oppositie, parlementair en buitenparlementair, waren dat een dergelijke aanslag op de staatskas meteen bij aantreden, aangepakt zou worden. Het land had het veel te moeilijk om eerst te denken aan de politici en bestuurders, die de verhogingen niet zo hard nodig hebben als de kwetsbaren in de samenleving. Terwijl De Nationale Assemblee inmiddels de eerste werkmaand ingaat, is weinig van die mooie belofte te merken.
De salarissen zijn de geldende en aanvaarde letter van de wet en men gaat weer over tot de orde van de dag. Ondanks het feit dat er honderden miljoenen Amerikaanse dollars aan schulden af te lossen zijn. Ondanks het feit dat de druk op de liquiditeit hoog is – zonder de IMF-balanssteun die een paar jaren lang verlichting bracht – en met een prijskaartje van SRD 1.6 miljard aan loonkosten in de maand waarin vakantiegeld uitbetaald moet worden, en waarbij nog eens SRD 30 miljoen aan feestelijkheden en plechtigheden gestrooid wordt om de nieuwe president in stijl het paleis binnen te laten treden.
Terwijl er geluiden opgaan dat de wetgeving op de operatietafel moet voor uitzonderingen voor bijvoorbeeld medisch specialisten, topkader bij parastatale bedrijven en voor docenten in het wetenschappelijke onderwijs, is er niemand die aangegeven heeft, te willen tornen aan de hoogte van de lonen, die een paar maanden geleden nog reden was voor zoveel kritiek. Net zo min is er een oud-oppositielid/huidig coalitielid dat het initiatief genomen heeft de verpleegsters, leerkrachten, politieagenten en brandweermannen,
The post SALARISVERHOGINGEN GELDIG ONDANKS BELOFTEN ..
- Concessionaris Kwangu-gebied niet gekend bij onderzoek..
- Culturele tijdschriften in de Indiase diaspora..
- Defensie neemt met eerbetoon afscheid van minister Mathoera…..
- Suriname, gefeliciteerd!..
- Bosbranden teisteren Zuid-Europa: waarom het risico toeneem…..
- Presidentiële commissie inauguratie geeft vooralsnog minder…..
- Advocaten verdachte Chablani wraken kantonrechter Kuldip Si…..
- Vooraanstaande chirurg Dr. Ahmad Qandil gedood bij aanval o…..
- NDP-woordvoerder pleit voor gekozen districtscommissarissen…..
- Raghoebarsing: ‘Nieuwe regering moet uiterst zorgvuldig omg…..
- Roemer blijft governor Centrale Bank tot 2032..
- Bewoner schiet inbreker door het hoofd..
- Meer banken nodig voor uitvoering Royalties Voor Iedereen (…..
- Caricom ziet in Simons sleutelrol voor Caribische ontwikkel…..
- Panka: ‘tot morgen bestaat ruimte om wijzigingen te brengen…..
- Defensie, Arbeid en EZ nemen afscheid van Mathoera, Mac And…..
- Raymond Landveld op Buza: Suriname verdient niets minder..
- Strakke organisatie en ‘diepte’ investeringen bij aantreden…..
- President, first lady en president‑elect wonen Bastille‑dag…..
- Voorbereidingen inauguratie president en vicepresident in a…..
- Nieuwe koers in aanpak chronische ziekten: brede consultati…..