Salarissen dc’s niet opgetrokken; resolutie niet verschenen in Staatsblad

De salarissen van de districtscommissarissen (dc) kunnen niet opgetrokken worden. De reden waarom dat niet kan plaatsvinden is omdat de resolutie waarin de gelijkstelling is vastgelegd niet is verschenen in het Staatsblad. Voorzitter van de bond bij Regionale Ontwikkeling, Glenn Swamipersad, zegt in gesprek met Suriname Herald dat de missive wel is geslagen, maar de resolutie over de gelijkstelling van de salarissen van de dc’s aan die van een departementsdirecteur niet is gepubliceerd.
“Dit betekent dat het niet uitgevoerd kan worden. Ik heb gesproken met de toenmalige president Desi Bouterse over deze looncorrectie en die was akkoord gegaan, echter is er niets gedaan. Ik weet ook niet wat de ex-ministers van Regionale Ontwikkeling en die van Binnenlandse Zaken met de stukken hebben gedaan,” merkt Swamipersad op.
De bedoeling van de regering Bouterse-Adhin was om de salarissen van de dc’s op te trekken. Zij zouden voortaan in plaats van SRD 8.000, SRD 15.000 verdienen. Dit was ook in de Raad van Ministers goedgekeurd. Het optrekken van de salarissen zou nu al aan de orde moeten zijn. Drie dagen voor de verkiezingen is de goedkeuring gegeven.
Volgens Swamipersad is de aanpassing van de lonen van de dc’s door de gewezen vicepresident tegengehouden, omdat de verhoging al lang een feit moest zijn. “We waren al jaren voor de verkiezingen bezig, maar de vp wilde niet en daarom zijn we toen naar de ex-president gegaan. Die vond het goed om de salarissen gelijk te stellen aan die van een departementsdirecteur,” beweert de bondsvoorzitter. Volgens hem zou het geld met terugwerkende kracht, over de periode van een jaar, worden uitbetaald.
De bond zal deze kwestie nog deze week bespreken met minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald