‘s Lands Hospitaal biedt nu volledige zorg aan pasgeborenen met afwijkingen

Pasgeboren baby’s met afwijkingen hoeven voortaan niet meer door het ’s Lands Hospitaal naar andere ziekenhuizen gestuurd te worden voor behandeling. Baby’s die met afwijkingen werden geboren moesten naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Diakonessenhuis of naar het Sint Vincentius Ziekenhuis. “We hebben nu onze eigen baby intensive care en de pasgeborenen met afwijkingen hoeven straks niet meer naar buiten,” zegt Suze Holband, verpleegkundig directeur in het ‘s Lands Hospitaal.
In gesprek met Suriname Herald vertelt zij dat de patiëntmonitoring machines bestemd zijn voor te vroeg geboren baby’s, die ondersteund moeten worden. De verpleegkundig directeur geeft verder aan dat er nog veel gedaan moet worden aan het opzetten van de afdeling. “We staan aan het begin. Bouwkundig moet alles nog in orde gemaakt worden en de apparatuur moet nog komen. Ons streven is om eind van het jaar de afdeling gereed te hebben,” deelt Holband mee.
De Stichting Within Suriname heeft onlangs drie apparaten waarmee de patiënten gemonitord worden overhandigd aan het ’s Lands Hospitaal. De apparatuur komt op de Neonatale High Care Unit level 2.
“We hebben niet gevraagd. Deze organisatie gaat zelf op zoek naar projecten en als ze iets vinden dat binnen hun organisatie past doen ze het,” aldus Holband. De stichting zal nog twee apparaten aan de afdeling overhandigen, maar die moeten nog komen.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald