Ruzie tussen vriend en vriendin brengt verduistering aan het licht

Vijf verdachten zijn vorige week aangehouden voor verduistering van een groot geldbedrag in Surinaamse dollar. Deze personen waren werkzaam bij het hoofdkantoor van een bedrijf aan de Industrieweg-Zuid. Ze hebben op verschillende momenten dit jaar het geld gestolen.
De 27-jarige Ketura G. kreeg eerder deze maand ruzie met haar vriend. Hij was op de hoogte van de verduisteringspraktijken van zijn vriendin en heeft op 8 november de eigenares van het bedrijf hiervan in kennis gesteld.
De eigenares, stelde binnen het bedrijf een onderzoek in, waarbij bleek dat er inderdaad op verschillende tijdstippen dit jaar een groot geldbedrag is verduisterd door haar werknemer(s). De benadeelde deed op 8 november in de late avond aangifte bij de politie.
In eerste instantie werden drie verdachten aangehouden en op een later tijdstip nog twee anderen. Het gaat in om Ketura G. (27), Alexandro K., Audrey K. en Bharti D. allen 25 jaar en de 20-jarige Parveen R. De verdachte Parveen werkt inmiddels niet meer voor het bedrijf.
Alle vijf verdachten hebben op dezelfde werkwijze de gelden van het bedrijf ontvreemd. Wanneer klanten zich naar de zaak begaven om wat te kopen, werd dit aangeslagen op het kasregister, maar naderhand werd de opdracht weer gecanceld.
Alle gelden van de geannuleerde betalingen werden vervolgens ten eigen bate gebruikt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vijf verdachten in verzekering gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald