Rust teruggekeerd op politiebureau Houttuin

Het politiestation Houttuin en de politiewagens van dit bureau zijn vanavond ontsmet. Sergio Gentle, penningmeester van de Surinaamse Politiebond, heeft zich ter plaatse georiënteerd naar aanleiding van een arrestant die besmet is met Covid-19 in het cellenhuis van Houttuin. Hij zegt dat er maatregelen zijn getroffen op het station.

Gentle heeft de politiemannen toegesproken waardoor de diensten op het bureau verder worden gedraaid. De rust is teruggekeerd. De besmette arrestant is nog steeds in het cellenhuis van Houttuin, maar in een aparte ruimte. Zijn drie celgenoten zijn ook in drie afzonderlijke kamers ondergebracht. Hij geeft aan dat op zijn vroegst dinsdag een plaats zal vrijkomen op de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID) waar de besmette arrestant kan worden overgebracht.

De verwachting is dat het resultaat van een andere arrestant die momenteel in isolatie in PID is, maandag zal binnenkomen. Daarna kan de besmette arrestant van Houttuin worden overgebracht naar PID. Gentle geeft aan dat het Covid-19 Managementteam van de politie ervoor heeft gezorgd dat de overige arrestanten zijn overgebracht naar andere politiecellenhuizen.

Gentle benadrukt dat de drie celgenoten van de besmette arrestant in aparte ruimten nauwlettend in de gaten zullen worden gehouden. Een van deze arrestanten zal de voeding komen afhalen voor zijn lotgenoten. “Wij moesten het risico beperken. Ik heb met de mensen op het bureau gesproken.” Op het politiestation worden de Covid-19 maatregelen in acht genomen. Volgens Gentle levert de Politiebond zijn bijdrage en helpt een handje waar het nodig is.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com