Rusland vrijwel zeker opnieuw NPS-voorzitter

NPS-voorzitter Gregory Rusland krijgt vrijwel zeker nog een termijn als voorzitter van de groene partij. Vandaag is slechts één kandidatenlijst ingediend voor de verkiezing van een nieuw hoofdbestuur, die op 13 december wordt gehouden.
Het leek erop dat er een tweede kandidatenlijst zou komen na de felle kritiek vanuit de partij zelf, maar dat is niet gebeurd. Hoofdbestuurslid Silenta Neslo zei eerder aan Suriname Herald dat vanaf het aantreden van Rusland als partijvoorzitter, het niet het beter wordt, maar steeds slechter. Ze zei dat in de afgelopen periode er heel wat propaganda is gemaakt voor de NPS, maar dit niet benut is omdat men bezig was met persoonlijke belangen.

Vorige week had het hoofdbestuur van de NPS in een verklaring aangegeven dat ze pal achter partijvoorzitter Rusland staat en de acties van de drie bestuursleden Orpheu Marengo, Ruth Renfurm-Coutinho en Silenta Neslo, ernstig afkeurt. Het vertrouwen in deze drie bestuursleden is ernstig geschaad, zei het hoofdbestuur.
Het hoofdbestuur sprak op de vergadering haar volle vertrouwen uit in de leiding van de partij en haar voorzitter Rusland.
Op de lijst die het hoofdbestuur heeft ingediend, zijn als kandidaten voor het hoofdbestuur voorgedragen:1. Gregory Rusland2. Jerrel Pawiroredjo3. Patricia Etnel4. Dorothy Hoever5. Hesdy Pigot6. Irshaad Fatehmahomed7. Roseline Daan8. Man Lau Sie9. Ronny Oemar10. Monique Sowidjojo11. Sharisa Kensmil12. Haroen Daha13. Saskia Nahar14. Michel Felisi15. Rodney Revales
Enkele afdelingen hebben voor het congresbestuur de volgende kandidaten gezamenlijk voorgedragen:1. Danielle Beeldsnijder2. Rugia Bergraaf3. Sjachnaz Pengel4. Dayanand Dwarka5. Mario Vermeer6. Rachele Giddings7. Hans Breeveld

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald