Rusland: “Volk moet kunnen profiteren van de rijkdommen van het land”

Het volk in zijn totaliteit moet kunnen profiteren van de rijkdommen van het land, vindt NPS-voorzitter Gregory Rusland. In de huidige regering is hij ook coalitiepartner. De NPS-topman refereert naar de recente tevens derde olievondst, die voor de Surinaamse kust is gedaan. Volgens Rusland is deze olievondst het resultaat van hard werken van diverse personen.
De vooruitzichten van de olieproductie zien er positief uit. Suriname zou volgens Rusland daarmee wel kunnen verdienen. Volgens hem moet de nieuwe regering alles eraan doen om de natuurlijke hulpbronnen eerlijk onder het volk te verdelen. Daarvoor moeten er ook wetten komen. Het mag volgens de NPS-voorzitter niet zo zijn, dat er een toevallige regering komt en onverantwoordelijk daarmee omgaat.
Hij stelt dat er binnen de regio en daarbuiten zoveel voorbeelden zijn. “Er zijn landen die rijk zijn aan hulpbronnen, maar als je kijkt naar het volk zie je armoede. Dat moeten we niet hebben in Suriname,” liet de NPS voorzitter optekenen.
Rusland is blij met de uiteenzetting die president Chan Santokhi over de gedachten van de regering met betrekking tot de derde olievondst en ook alle andere natuurlijke Hulpbronnen in Suriname. Naast de eerlijke verdeling van de natuurlijke hulpbronnen onder het volk, is het ook belangrijk dat de inkomsten daaruit in een fonds gestopt worden. In moeilijke tijden kan op dit fonds een beroep worden gedaan.
De inkomsten uit de oliesector en anderen moeten werkelijk goed ingezet worden. Deze olievondsten kunnen gezien worden als financiële lichtpunten voor het land. Over het werkelijk inzetten daarvan voor de ontwikkeling van het land, heeft de politicus geen twijfels. “Het lijkt uitzichtloos, maar door hard werken zullen we er bovenop komen,” zegt Rusland.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald