Ruim 50 imkers verrijken kennis middels training

Imkers uit de districten Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Para en Commewijne hebben een certificaat in ontvangst mogen nemen voor het succesvol afronden van de Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) training. Het gaat om 51 personen, waarvan 7 vrouwen, die getraind zijn door Peter van Oostveen. Zij hebben hun certificaten op 23 mei in ontvangst mogen nemen.
Het geheel werd financieel ondersteund door het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) en aangeboden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het hoofddoel van de training is om te voldoen aan de internationale normen om toegang tot de markt te krijgen. Van de landelijk 70 geregistreerde imkers, hebben 51 deelgenomen aan de training.
Volgens landbouwdirecteur Soedeshchand Jairam wordt middels zulke trainingen de toegang tot de internationale markt verzekerd. SAMAP-adviseur Erick Zeballos wees op het belang van de trainingen voor de agrarische sector alsook de waarborging van voedselzekerheid en veiligheid. LVV-minister Parmanand Sewdien gaf de imkers mee zich te bundelen in een coöperatie als directe aanspreekpunt.