Ruim 200 agrariërs ontvangen landbouwmaterieel

In navolging van de eerdere overhandigingen van materieel binnen de Matching Grant Facility (MGF) zijn er gisteren opnieuw gebruiksmiddelen overhandigd aan agrariërs. Het gaat om personen die begunstigd zijn binnen het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP), dat een initiatief is van de regering en uitgevoerd wordt door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).
In het SAIS-gebouw op het terrein van het ministerie van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) zijn er tractoren en graafmachines overgedragen en ongeveer 200 kleine landbouwmachines en verwerkingsapparatuur aan begunstigden uit de districten. LVV-minister Parmanand Sewdien spreekt van een aanzet om de agribusiness te stimuleren zodat de productiecapaciteit toeneemt.
Het SAMAP-project wordt gefinancierd met middelen afkomstig van de Europese Unie (EU). Tot op heden is aan meer dan 72 procent van de begunstigden uit de tweede oproep van de Matching Grant Facility (MGF 2) landbouwmateriaal overhandigd. Vanaf december 2022 zijn er meer dan 2000 items geleverd.