Rosebel Goldmines helpt met rehabilitatie weg naar Nyun Jacobkondre

Goudmultinational Iamgold Rosebel Goldmines heeft het onderhoud van de weg naar Nyun Jacobkondre op zich genomen. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken (ROS) is enorm blij met de bijdrage van de maatschappij.
Gelet op het feit dat de goudmaatschappij in dit gebied opereert en bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s), waaronder herstel van diverse onverharde wegen, van de omliggende gemeenschappen in Brokopondo, heeft de minister een beroep gedaan op de multinational met betrekking tot het rehabiliteren van de weg. Het bedrijf reageerde heel snel op de oproep.
Minister Emanuel wil graag dat andere lokale ondernemers die in het gebied opereren een bijdrage leveren aan het onderhoud van de belangrijke verbindingsweg. De bewoners van Nyun Jacobkondre en omgeving hebben door tussenkomst van de districts- en ressortraadsleden van het district aan de bel getrokken. Ze hebben aangegeven dat deze weg in deplorabele staat verkeerde.
De minister heeft daarom vorige week samen met districtscommissaris Yvonne Pinas van het ressort Matawai besloten de weg tot nader order af te sluiten voor zwaar materieel, aangezien deze groep de meeste schade aanricht op de weg.
De weg was na de hevige regenval van de afgelopen maanden in zeer slechte staat, maar wordt sinds 17 augustus aangepakt. Er wordt een verhardingslaag geplaatst, waardoor lokale bewoners weer gebruik kunnen maken van de weg met normale personenauto’s.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald