ROS sluit training voedselzekerheid af

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft het tweede blok van de training ‘Voedselzekerheid in het binnenland van Suriname’ afgerond. Twaalf personen hebben een certificaat ontvangen. Deze training bestond uit drie blokken en is in november 2019 van start gegaan.
Tijdens deze cursus hebben de participanten diverse landbouwtechnieken aangeleerd. Er is gefocust op de gehele podosirie keten. De deelnemers hebben niet alleen geleerd hoe de vrucht te telen en welke landbouwtechnieken de beste zijn, maar ze hebben ook managementtechnieken meegekregen voor de bestrijding van ziekten en plagen.
Volgens Martha Apai, onderdirecteur van het Directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DDAOB), is het een ‘train de trainers programma’ geweest. De verwachting is dat de opgedane kennis doorgespeeld wordt naar de veldwerkers en telers. In het tweede blok zijn de ressortleiders van DDAOB en enkele beleidsmedewerkers van het ministerie getraind.
De afronding van de derde groep, zal later deze week plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de hele waardeketen van podosirie uitgewerkt wordt; van het uitkiezen van een stukje grond tot de afzet van het eindproduct. Daarom zijn er diverse groepen getraind binnen deze sector, van rapers van podosirie tot de verkopers van het gewas. In de toekomst zullen mogelijkheden bekeken worden voor het uiteenzetten van een keten voor een ander gewas.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald