Roofverdachten ontkennen ondanks meerdere bewijzen

03/11/2020 05:05 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – “Mi no e du ogri.Mi no sabi noti fu a tori disi.” Dit benadrukte Giërmo A. maandag tegenover rechter Maureen Dayala. Hij wordt verdacht van een beroving die hij op 23 april samen met Fabian M. en een andere, onbekende persoon zou hebben gepleegd. Echter, net als zijn medeverdachte ontkent Giërmo A. stellig dat hij een vrouw heeft beroofd.
Het slachtoffer is maandag als getuige gehoord maar de vrouw wenste geen confrontatie met de twee mannen. In afwezigheid van de verdachten verklaarde ze dat het tweetal haar thuis bij haar ouders plotseling heeft overvallen. De mannen hebben haar twee percelen verder opgewacht in een zwarte Toyota Ipsum. Onder bedreiging van een pistool werd ze beroofd.
“Ik kon niets meer doen want het is heel snel gegaan”, verklaarde het slachtoffer op vragen van de rechter en officier van justitie Shanta Mahadew. De daders gingen ervandoor met haar mobiele telefoon en een tas met bijkans SRD 14.000. De vrouw heeft niet kunnen zien wie haar heeft beroofd omdat de mannen hun gezicht hadden bedekt met een T-shirt.
Een politieman die het onderzoek heeft uitgevoerd is maandag ook gehoord. Volgens hem zijn er enkele bewijzen die Giërmo A. in beeld hebben gebracht. Zo is het voertuig dat op de camerabeelden te zien is vermoedelijk dezelfde auto van deze verdachte. De politieman trekt deze conclussie op basis van de schade. De voor- en achterbumper hebben dezelfde schade. De kapotte koplamp van de zwarte Ipsum op de beelden is ook identiek met het voertuig van Giërmo A.
De vrouw had nieuwe bankbiljetten van SRD 50. Bij de verdachten is hetzelfde soort geld aangetroffen. De telefoon van de vrouw is ook niet ver van een keuringsstation die de verdachten hebben bezocht teruggevonden. Dezelfde kleur T-shirt (een rode) waarmee de dader zijn gezicht had bedekt is in de auto van de verdachte gevonden. Verder zijn er ook extra nummerplaten in zijn voertuig aangetroffen.
Beide mannen ontkennen sinds hun aanhouding. Giërmo A. zegt dat zijn auto bij de carwash was achtergelaten terwijl hij voor een aantal uren bij zijn vriendin was. Hij sluit niet uit dat iemand zijn auto heeft gebruikt om de beroving te plegen. “De politie heeft mijn auto onderzocht maar ze stuitten op niets. Het verbaast mij dat ik achteraf moest begrijpen dat ze spullen in mijn auto hebben gevonden”, reageerde Giërmo A. Hij beweert dat het geld dat bij hem is aangetroffen zijn spaargeld is.
Fabian M. is intussen in vrijheid gesteld. Omdat de ernstige bezwaren tegenover de verdachte nog overeind staan is het verzoek van advocaat Arjen Ramlakhan om Giermo A. voorlopig in vrijheid te stellen afgewezen door de rechter.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname