Roofverdachte bij aanhouding geraakt door politiekogel

De 21-jarige roofverdachte Jamal H. is op 17 mei na een beroving aan de Rahemalweg aangehouden. Dit gebeurde ter hoogte van de Bloemenveldweg en de Penpenstraat. Jamal wordt ervan verdacht een winkelierster onder bedreiging van een mes te hebben beroofd van een geldbedrag. Daarbij bracht hij de vrouw, die om hulp riep met een scherp voorwerp ettelijke malen steekverwondingen toe aan haar elleboog en rug.
De politie van het bureau de Nieuwe Grond en andere eenheden die op het veld waren speelden in op de melding van het Command Center, dat er een beroving gaande was aan de Rahemalweg. Bij aankomst van de politie had de verdachte te voet het hazenpad gekozen. Het gebied werd door de wetsdienaren uitgekamd, maar de verdachte zette zijn vlucht voort.
Met behulp van omstanders werd Jamal in de omgeving van de Penpenstraat door de politie van De Nieuwe Grond gesignaleerd en klemgereden. Bij de aanhouding van de verdachte, haalde hij het scherp voorwerp tevoorschijn en bracht een politieman ter hoogte van zijn linkerborst een steekverwonding toe.
Een andere politieambtenaar loste een waarschuwingsschot om Jamal op andere gedachten te brengen. De roofverdachte bleef zich verzetten, waardoor de politie genoodzaakt was gericht op hem te schieten. Jamal werd in zijn linkerbeen geraakt. De buit is niet teruggevonden op de verdachte. Het scherp voorwerp, waarmee hij de winkelierster en de politieman steekverwondingen heeft toegebracht, is in beslag genomen.
De politieman, de winkelierster en gewonde verdachte werden met de ambulance voor medische hulp afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zowel de winkelierster als de politieman mochten na medische behandeling naar huis, terwijl de roofverdachte ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau De Nieuwe Grond.
Jamal is na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald