Roofmoordverdachte na 2,5 jaar gearresteerd

25/12/2020 12:14 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – L.J., die ervan wordt verdacht de 23-jarige politieman Premcharan Ravikan in mei 2018 te hebben vermoord, is op 24 december op zijn woonplaats aangehouden door het Arrestatieteam. De twintigjarige verdachte ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan moord cq doodslag of poging daartoe.
Volgens het Korps Politie Suriname (KPS) werd agent Premcharan Ravikan op 11 mei 2018 als vermist opgegeven. De volgende dag werd zijn lijk aangetroffen bij het scholencomplex aan de Passiebloemstraat. Het lichaam vertoonde een aantal steekverwondingen. Het vuistvuurwapen, geld en de zaktelefoon van Ravikan waren meegenomen.
Op 13 mei schreef de voorlichtingsdienst van het KPS dat omstreeks vijf voor vier in de ochtend de melding was binnengekomen dat het voertuig van Ravikan aan de Passiebloemstraat bij het scholencomplex stond geparkeerd. De politie van Nieuwe Haven trof zijn levenloos lichaam in het voertuig aan.
Nog dezelfde dag liet de voorlichtingsdienst weten dat de dertigjarige D.U. door de politie was aangehouden. De verdachte had zich aangemeld op de afdeling Kapitale Delicten en werd direct in verzekering gesteld. Bij zijn arrestatie donderdag heeft J.L. verklaard dat een andere man, die bij hem niet bekend is, Ravikan om het leven heeft gebracht.
Een grote kruisboog en gasbuks die de twintigjarige verdachte bij zich zijn in beslag genomen. Uit de administratie van de politie is gebleken dat J.L. zich in januari dit jaar schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling van een minderjarige, waarvoor hij werd veroordeeld.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname