Roadshow president afgelast

De activiteiten om president Chan Santokhi welkom te heten in Suriname, zijn afgelast. De president arriveerde vanmiddag met zijn echtgenote Mellisa op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Pertap Bissumbhar, coördinator van het Comité ontvangst presidentiële delegatie, zei gisteren dat er een roadshow gepland was voor de president.
Dit initiatief was volgens Bissumbhar gebaseerd op het geboekte succes van het werkbezoek van de president aan Nederland. Het is het startsein van een hernieuwde samenwerkingsrelatie tussen Suriname en Nederland. “Dit kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan”, zei Bissumbhar.
President terug in Suriname. Foto: CDS
Op de luchthaven was ook geen groot ontvangst gepland. De activiteiten zouden vanwege de COVID-19-maatregelen zijn afgelast. De president vertrok na aankomst op de luchthaven naar zijn woning in Lelydorp. Hij geeft maandag een persconferentie om verslag te doen van zijn werkbezoek aan Nederland.
President Santokhi werd welkom geheten door vicepresident Brunswijk. Foto: CDS
Ook zal de president in gesprek moeten gaan met zijn coalitiepartner omdat die werden verrast door zijn uitspraak tijdens een VHP-meeting in Den Haag, waar hij aankondigde dat de verkiezingen in 2025 of eerder worden gehouden. Over het laatste vielen coalitiepartners ABOP, NPS en PL. De coalitiepartners vragen nu om rekenschap van de president.