Rijbewijs gepensioneerde veroorzaker van aanrijding ingevorderd

Op 6 maart vond er een aanrijding plaats op de Waterloostraat, waarbij een gepensioneerde genaamd Haridas betrokken was. Hij botste tegen een voertuig dat voor hem reed, terwijl ze zich in zuidelijke richting voortbewogen. Op dat moment moest de bestuurder van het andere voertuig voorrang verlenen aan het verkeer uit de tegenovergestelde richting, omdat ze van plan was om rechtsaf te slaan naar de Julianastraat.
Terwijl ze haar richtingaanwijzer aanzette en tegelijkertijd haar snelheid verminderde, hoorde ze een harde klap. Haridas was in botsing gekomen met het voertuig voor hem, wat resulteerde in schade aan beide voertuigen. Als gevolg van het ongeval is het rijbewijs van Haridas ingevorderd.
Bij het onderzoek na de aanrijding constateerden zowel de benadeelde als de onderzoekende agenten een sterke geur van alcohol bij Haridas. Tot overmaat van ramp probeerde Haridas zelfs weg te rijden, maar de benadeelde wist de sleutels van zijn voertuig af te pakken. Bovendien gedroeg Haridas zich zeer agressief en sprak onsamenhangend.
Tijdens de zitting verklaarde Haridas dat hij slechts twee shots Bacardi had gedronken. Hij gaf ook toe dat hij vorig jaar onder invloed van alcohol zijn voertuig had bestuurd, waarvoor hij destijds een geldboete had betaald. Na vijf maanden was zijn rijbewijs weer teruggegeven. Echter, als gevolg van de recente gebeurtenissen is het rijbewijs van Haridas nu ingetrokken.
De officier van justitie eiste tijdens de zitting een geldboete van SRD 2000 voor het rijden onder invloed en een geldboete van SRD 750 voor het veroorzaken van hinder in het verkeer. Daarnaast werd gevraagd om een ontzegging van de rijbevoegdheid voor een periode van 10 maanden na aftrek.
In zijn laatste woord verzocht Haridas de rechter om zijn rijbewijs terug te geven, aangezien hij het nodig heeft voor zijn werk, waarbij hij afhankelijk is van zijn vervoermiddel.
De rechter legde Haridas een geldboete op conform de eis van de officier, maar verminderde de duur van de ontzegging van rijbevoegdheid tot 6 maanden na aftrek. Dit betekent dat Haridas vanaf de maand juni weer in staat zal zijn om een voertuig te besturen.